Ett år med Leieting.no 🎂 🎉

Alt fra jetfly til oppblåsbare julenisser har blitt leid ut gjennom det som nå er blitt Norges største markedsplass for leie av ting.

Den 13. november 2015 lanserte vi Leieting.no for offentligheten på Bergen Næringsråds Årskonferanse. Tema for konferansen var nettopp delingsøkonomi og i etterkant denne dagen markere et slags startskudd for det hele i norsk sammenheng.

Raskt over hele Norge

På under to måneder gikk Leieting.no fra å være en markedsplass utviklet og lansert i Bergen til å være en nasjonal markedsplass med aktive brukere i alle de 19 norske fylkene. Brukerne fylte tjenesten med annonser for ting til leie og det tok ikke lang tid før brukerne begynte å tjene sine første penger på utleie.

Jetfly og julenisser

Utvalget av ting til leie har vist seg å være enormt. En av våre første "leie-hits" var en selvoppblåsbar julenisse som gikk sin seiersgang på mang et julebord i Bergen rundt juletider i fjor. Og noen måneder senere dukket et jetfly opp tilgjengelig for leie. Innimellom jetfly og julenisser har mange leid biler, fotoutstyr, droner, pulk, høytrykksspylere, motorsager og motorsykler av hverandre.

Brukerne som medeiere

I midten av mars måned ble 28 av brukerne våre også medeiere av selskapet Leieting AS. Dette skjedde i form av en investering på 2,1 millioner kroner, hvor 1,1 millioner var innskudd fra brukerne selv. Det resterende beløpet ble annonsert av Erna Solberg som regjeringens presåkornmidler tildelt gjennom Bergen Teknologioverføring.

Norges største markedsplass for leie av ting

Det har gått fort siden den første annonsen ble lagt ut og tjenesten ble lansert den 13. november 2015. Siden da har siden blitt fylt med tusenvis av annonser og enda flere brukere som har registrert seg. Hver eneste dag ser vi nye ting til leie rundt om i hele Norge og hver dag leier folk av hverandre.

Veien videre blir til sammen med brukerne våre. Vi setter enorm pris på alle som har brukt tjenesten frem til i dag, og gleder oss til å ønske flere velkommen. Det er brukerne som skaper tjenesten og vi tør påstå at vi har noen av de flotteste brukerne en markedsplass kan ha.

Takk for det første året - vi gleder oss til mange flere sammen! 🎉