Følelsen av frihet: Bobilferie!

Ferietur i Norge 27. mars 2020

Jennelle Eliana postet sommeren 2019 sin første video på Youtube og kunne etter kun 2 videoer fryde seg over 1 000 000 abonnenter på sin kanal, noe som gjør kanalen til en av de raskest-voksende kanaler i historien av Youtube. Det er tydelig at vi er fascinert over dette settet å leve på og at vi er mange som selv lengter etter den frihetsfølelsen man får inntrykk av å ha når man ser videoer av folk som lever sine liv i sine campervans.

Å bosette seg i en bobil er kanskje å ta steget ett hakk for langt for de fleste av oss, men det betyr ikke at man ikke kan få kjenne på det i kortere perioder, som for eksempel ved å ta en riktig herlig bobilferie i eget kongerike noen uker i løpet av sommeren!

Fordeler med bobilferie

  • Følelsen av frihet! Legg ut på landeveien og kjør inn i solnedgangen, med fengende sommermusikk på full guffe. Stopp der du vil, bruk tid på å ta inn fantastiske utsikter, lukter og lyder. Endre reiserute etter vær, humør og lyst og bare ta det litt hakuna matata. Trikset for en bobilferie med maks følelse av frihet er å ikke ha en altfor fullpakket reiseplan med strenge tidsrammer. Tillat godt med tid og muligheter for å ta impulsive avgjørelser underveis.
  • Rørlighet! Nære beslektet frihet. Man har frihet til å røre seg relativt fritt når man ferierer i bobil. Man kan reise rundt og oppdage nye steder, uten å være knyttet til ett hotell eller et område som base. Har man i tillegg med seg sykler på turen, blir denne rørligheten enda større, da man kan sykle ut på dagsturer hvor bobilen ikke kommer fram.
  • Hele familien får være med! Ta med barna og hunden, katten og kaninen på tur! Her får alle plass, i alle fall om man går for en av de større bobil-modellene. Ved å leie bobil, kan man alltid velge rett modell for tilfellet og antallet i reisefølget. Sørg bare for at alle er godt sikret når dere kjører.
  • Koble bort hverdagen! En bobilferie gir mulighet til å koble bort alt stress fra hverdagen. Legg bort elektronikken og fokuser på omgivningen, naturen, deg selv og dine nære. Les, skriv, se, høre og bare være tilstedet der og da. Det gjør godt for kropp og sjel.
  • Tid å dyrke nye og gamle hobbier! Stopp ved vannkanten og finn frem fiskestangen. Kanskje blir det rekordstor fisk på kroken? Eller hva med å endelig lære seg å spille gitar som man har fundert på i alle år. Ferie i bobil byr på både mer plass til flere ting i bagasjen og tid og ro til å gjøre det man kanskje ikke tar seg tid til ellers. Andre hobbier som er perfekte for bobilferien er fotografering, maling, sykling, skriving, lesing osv. Listen er uendelig.
  • Få med mer bagasje! Som jeg nevnte ovenfor, så får man plass til flere ting i bagasjen, man kjører jo nærmest rundt i sin "koffert". Det er likevel viktig at man pakker bagasjen godt og at ting er godt sikret. Man må også huske på å ta hensyn til totalvekt. De fleste bobiler har en tillatt totalvekt på under 3,5 tonn (disse kan kjøres med førerkort klasse B).

Lei bobil på Hygglo!

På Hygglo finner du alt fra sjarmerende campervans til store, romslige bobiler for hele familien. Se hele utvalget her.

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.