Greit å vite om stillas

Tips 13. okt. 2019

Det er kanskje på tide å male huset og da kan man behøve et stillas rundt fasaden. Å kunne leie dette er det vanligste alternativet med eller uten hjelp av til å sette opp stillaset.

Siden stillaset kun er en forutsetning for å kunne gjøre jobben du vil gjøre, må du velge et stillas basert på det arbeidet som skal gjøres. Rett stillas gjør jobben raskere og gjør så at du kan utføre jobben på en sikrere måte.

Det finnes to typer stillas, rullestillas og fastmontert stillas. For visse jobb kan også en skylift være et bra alternativ, men det er ikke noe vi vil gå nærmere inn på i denne artikkelen.

Et rullestillas er enkelt og raskt å montere og passer bra for mindre  jobber, som for eksempel å male den ene siden av en fasade. Bakken bør derimot være ganske flat og hard, ellers risikerer stillaset å synke ned i marken eller rulle bort.

Et fastmontert stillas er både dyrere å kjøpe eller leie og er mer komplisert å sette opp. For større jobb sparer man likevel inn kostnadene ved at selve arbeidet går raskere og enklere enn hva det hadde gjort med et rullestillas. Fordelen er at det kan monteres selv når bakken er ujevn og myk.

Et siste tips er at det er bra å holde et øye med værmeldingen. Skal det blåse mye, er et fastmontert stillas helt klart det vi skulle anbefale.

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.