Hesten henger i hestehenger'n

Tips 10. okt. 2019

En hestehenger brukes for transport av hester og finnes i mange ulike utforminger og størrelser. Veldig vanlig er det med hengere som man drar med bil, men det finnes også varianter som ser ut som varebiler og lastebiler. De siste to er også ofte utstyrt med plass for overnatting i tillegg til transport av hest, noe som er veldig snedig om man skal reise bort over natten.

En del aspekter gjelder for alle ulike typer av hestetransport, så som ventilasjon, sikkerhet, komfort og støynivå. De har vanligvis justerbare ventilasjonsåpninger og vinduer, samt fjæring som er designet for mindre belastning på dyrene under transport.

For å velge rett transportmiddel bør man fundere på økonomi og hvor mye man kommer til å bruke den (kan det være verdt å leie i stedet for å eie?), hvor stor hesten er og hvor mange hester man tenker transportere. Det er også viktig å sette seg inn hvor tung henger din bil er registrert for og at du har rett førerkort. Denne informasjonen finner du på Statens vegvesen sine nettsider, hvor du kan finne en tilhengerkalkulator.

Eksempler på ulike typer av hestehengere

GAUPEN NG-2000

GAUPEN NG-2000 finnes til leie her

Gaupen NG-2000 er en solid henger med brems og råtefritt gulv i kompositt. Hengeren har luftevinduer med 5 posisjoner og en innvendig bredde på 167 cm. Totalvekten er på 2000kg. NG-2000 kan du laste opp til 1225kg, og med en egenvekt på 775kg blir den totale vekten 2000kg.

Ifor Williams HB511

Ifor Williams HB511 finnes til leie her

HB511 har en innvendig bredde på hele 179 cm og passer dermed ypperlig for deg med store hester. Hengeren kan med letthet få plass til to store hester, på en komfortabel og sikker måte. Denne modellen er anbefalt om man har hester som er 170-175 cm i mankhøyde. HB511 kan du laste opp til 1700kg.

Sirius S-80

Sirius S-80 finnes til leie her

Sirius S-80 er en stilren, romslig hestehenger, som tilbyr høy sikkerhet og komfort for hestene ved transport. S-80 har et homogent komposittgulv som på lik linje med et tregulv absorberer både lyd og vibrasjoner, men som derimot ikke råtner.  Innvendig høyde er på hele 250cm. Den innvendige bredden er på 171cm, så her finnes det godt med plass for to store hester.

Se alle hestehengere til utleie på Hygglo her.

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.