Møt vår utleier Christian!

Brukerhistorier 1. aug. 2019

Fotoentusiasten Christian Lunde har over 100 fullførte leieforhold siden han første gang leide ut noe på Leieting i 2017. Vi har tatt en prat med Christian for å høre litt mer om hans erfaring så langt. Han kommer også med sine beste tips til andre som ønsker å leie ut via Hygglo.

Hvor lenge har du brukt Hygglo (og leieting) og hva er din erfaring fra å leie ut via Hygglo/Leieting?

Leide for første gang ut i juli 2017 på Leieting, så burde vel strengt tatt feire 2-års jubileum snart nå :)

Har per dags dato litt over 100 fullførte leieforhold og jeg har utelukkende kun hatt positive opplevelser med plattformen. Har aldri hatt behov for å involvere forsikringsselskap eller hatt andre situasjoner der utstyr har gått i stykker. Å leie ut via Hygglo har vært bra på alle mulige måter.

Først og fremst har det vært en fin liten sideinntekt som i stor grad har gått av seg selv. For det andre har det vært en unik mulighet for å bli bedre kjent med andre folk i samme bransje som også er interessert i utstyr.

Til slutt må jeg også nevne at det føles bra når andre kan få nytte av mitt utstyr når jeg ikke bruker det!

Hvordan har overgangen fra Leieting til Hygglo vært for deg?

Kvelden da Hygglo tok over for Leieting fikk jeg en smule panikk. Ikke fordi jeg var redd for den nye plattformen, men fordi annonsene mine ikke hadde blitt flyttet over. Viste seg at det hadde skjedd en liten feil da jeg også hadde Hygglo da jeg studerte i Sverige for ett år siden. Sendte en melding på chatten klokken 01:30 på kvelden og sa i fra. Umiddelbart fikk jeg en hyggelig melding fra Hygglo-teamet som fikk sett på saken og fikset alt i en fei. I løpet av en time var alt tilbake til normalt og jeg kunne leie ut igjen. Hygglo-teamet er virkelig rå på kundebehandling! Ikke verst å få personlig support midt på natten! Om det har vært noe jeg har lurt på eller om jeg har hatt noen spørsmål har det alltid vært lett å få kontakt med Hygglo.

Ellers har overgangen stort sett vært smertefri for meg. Har måtte logge inn et par ganger, men det har aldri vært noe stort problem. Synes det er positivt med BankID som innlogging, det føles trygt og jeg vet at folk virkelig er dem de utgir seg for å være. Synes forøvrig appen er mye bedre enn Leieting sin. I tillegg har det kommet masse ny funksjonalitet som gjør min jobb mye lettere!

Hva skulle du si er fordelen med å leie framfor å kjøpe?

Først og fremst er det billigere om du kun har behov for tingen en liten periode. Det er også veldig lett å prøve ut ulikt utstyr før man eventuelt kjøper det selv også tar det mindre plass enn å ha det selv. I tillegg slipper man periodisk vedlikehold, forsikringer og risikoen for at ting kan gå i stykker. Også er det jo bra for miljøet at vi ikke kjøper så mye!

Hvilke saker leier du ut, og hva har du sett gitt mest resultat for deg som utleier?

Har alltid vært fascinert av kamerautstyr og kjøpte mitt første kamera til konfirmasjonen for snart 8 år siden. Jobber til vanlig med digital design, men liker veldig godt å ta bilder og filme for min egen del. De siste par årene har jeg også filmet litt bryllup på sommerstid, så i all hovedsak leier jeg ut Sony-kamerautstyr, kameratilbehør og andre tekniske gadgets.

Ofte har det vært nytt utstyr på markedet som har vært populært å leie. Kjøpte en DJI Ronin S da den kom ut og den husker jeg var veldig populær. I tillegg ser jeg at en del kostbar optikk er svært attraktivt hos leietakerne. Tror nok min Sony 16-35mm f/2.8 er et av objektivene jeg har leid mest ut, trolig også min egen favoritt!

Skreddersydde pakker har også vist seg å være lønnsomme, da leietaker gjerne får mer utstyr til en rabattert pris. Et siste tips er å investere i kvalitet, det er ofte det beste av det beste folk ønsker å leie.

Har du noen historie å fortelle om fra et eller flere leieforhold?

Jeg har mange faktisk! En greie med Hygglo som jeg føler ikke kommer godt nok frem er at du ender opp med å møte mange spennende folk i samme bransje. En rekke produksjoner for store norske merkevarer er filmet med mitt utstyr som jeg synes er morsomt.

Husker godt en gang da jeg leide ut en kamerapakke til en annen filmfotograf som jeg ikke hadde møtt før. Samme kveld endte det med at han hyrte meg inn for å fly drone på en produksjon han hadde dagen etterpå.

En annen gang leide jeg ut et kamerahus til en kar som jobbet i samme selskap som en god venninne av meg. Viste seg at min venninne var sjefen til han som leide utstyr, og hun visste ikke at jeg leide ut utstyr. Verden er liten!

Har du noen tips til andre som fundere på å leie ut via Hygglo?

Ja, jeg har fått en god del erfaring nå og har laget en liten liste med 5 gode tips som kan gi flere leieforhold for deg som utleier.

1. Lag gode annonser og gå igjennom utstyret før levering
Skriv opp alt som følger med, legg ved en liten beskrivelse av tingen og gi litt info om hvordan tingen kan hentes. Sørg også for å gå igjennom utstyret med leietaker under levering og send gjerne over aktuelle ressurser som manualer, instruksjonsfilmer etc.

2. Svar så raskt du kan
Svarer du raskt på Hygglo vil du få et lyn-ikon på profilen din. Som leietaker vil du ofte ha raskt svar, og da prioriterer du profiler med lyn-ikon.

3. Vær løsningsorientert og fleksibel
Prøv etter beste evne å finne løsninger som muliggjør utleie. Er du bortreist kan du kanskje få en venn til å levere ut utstyret for deg? Har selv også sendt utstyr med buss før da jeg ikke var hjemme. Også lurt å være litt fleksibel med tid, har hatt et par tilfeller der jeg har fått tilbake utstyr sent på kvelden, men utleierne var veldig takknemlig for at jeg var fleksibel. I tillegg kjører jeg egne priser for studenter som kanskje ikke har all verdens med ressurser.

4. Skap gode relasjoner med leietakere
Rett som det er hender det at jeg får melding fra folk som har leid fra meg tidligere. Da pleier jeg alltid å yte litt ekstra, enten i form av rabatter eller fleksibel hente/leveringstid. Husker en gang da jeg leide en bil og kjørte utstyret hjem til en som har leid mye av meg det siste året. Det gir igjen gode tilbakemeldinger som er gull verdt på denne plattformen!

5. Sett sammen pakker
Om du har utstyr som ofte leies ut sammen, eller som passer med hverandre, kan det være smart å sette opp en egen rabattert pakke-annonse. Her kan du tjene mer samtidig som at leietaker får mer verdi for pengene sine. Win-win for alle parter!

Se hva Christian leier ut

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.