Møt vår utleier Christian!

18. juni 2024

Vi har snakket med en av våre utleiere, Christian, for å høre litt nærmere om hva og hvorfor han leier ut via Hygglo. Her er noen av Christians gode råd og erfaringer.

  • Hva leier du via Hygglo?

"Jeg leier hovedsaklig ut foto og videoutstyr, men også termiske kamera. Sistnevnte brukes ofte når jeg leter etter hunder som er savnet for eiere, slik at utleien gjør det mulig å kjøpe bedre kameraer over tid.

  • Hvorfor leier du ut dine ting?

"Ideen kom via en kompis for noen år siden, og så har det ballet på seg i takt med ting jeg får tak i. Utleie gir en mulighet til å hente inn penger til ting jeg selv ønsker meg, men også utnytte tingene jeg har bedre. I tillegg til at jeg kan kjøpe inn termiske kamera, lykter osv som folk ofte mangler når katten eller hunden forsvinner."

  • Hvilke fordeler er det med utleie?

"Fordelen ligger i at andre kan dra nytte av tingene, og man reduserer innkjøp. Men det gir også en grei inntektskilde beroende på hvor du bor.

En gang ble termisk kikkert, samband og lykter sendt opp til Lofoten for å hjelpe med en hund som forsvant der. Mange har ikke råd til slikt utstyr, og enda ferre har utenfor stor Oslo. Forsikringen gjør det mulig å dele utstyret med eiere i hele Norge så lenge posten kan levere, og forsikringen som følger leien er dermed veldig praktisk. For eiere betyr det redusert stress mtp å lete etter noen å låne fra, og de får raskt tilgang til utstyr som kan hjelpe i søk."

  • Hvordan har utleie via Hygglo gått for deg?

"Jevnt over ganske bra, ut av foreløpig 520 utleier, såkan jeg bare huske 2 utleier hvor ting har skjært seg veldig med leietaker, men i det store bildet har sakene vært bagatellmessig. Det har vært 2 skadesaker, men min opplevelse har vært at forsikringsselskapet har løst de enkelt for min del, og oppgjør har kommet raskt."

  • Hvilke tips eller råd vil du gi til personer som vurderer å begynne å leie ut tingene sine?

"Ikke bruk standard leieprisforslag når du legger ut annonser, se heller hva markedet tar ellers. Ha en god tone med folk, og svar raskt(så langt det er mulig), og med gode kunder vær litt ekstra fleksibel. Jevnt over kommer du langt med dette."

Klikk her for å komme til Christians profil, hvor du kan se hva han leier ut og sende leieforespørsler.

Hvis du selv vil begynne å leie ut, kan du gjøre det akkurat her.