Slik tjener du penger i ferien

Presse 27. juli 2016

DINE PENGER: Leieinntekter fra en båt eller en hytte som ikke brukes, kan komme godt med mot slutten av sommerferien. – Det er dyrt å ha ting stående ubrukt, sier Tore Høiland, som leier ut motorsykkelen sin.

Den sølvgrå motorsykkelen av typen BMW R850 RT har stått mer i ro enn Høiland forventet da han kjøpte den for et par år siden. Den er både sprek, god å kjøre og godt vedlikeholdt, men den norske sesongen er kort, og når været er godt, prioriterer han heller å sykle til
jobb.

I juni bestemte han seg derfor for å forsøke å leie den ut.

Jeg har ikke noe mer personlig forhold til døde ting enn at jeg også kan la andre bruke dem. Så jeg tenkte: Jeg prøver, sier han.

UTLEIER: Tore Høiland tar har ikke problemer med å leie ut sin BMW motorsykkel. Foto: Javad Parsa
UTLEIER: Tore Høiland tar har ikke problemer med å leie ut sin BMW motorsykkel. Foto: Javad Parsa

Nå viser han doningen fram til Isak Solomon som har kontaktet ham med forespørsel om å få låne den en helg. De to går igjennom hvordan kjøretøyet fungerer, hvor vognkortet ligger og hva Solomon må være oppmerksom på når han kjører den.

Jeg har justert lufttrykket for to personer, så det skal være i orden, forklarer Høiland til Solomon, som har skal bruke sykkelen på helgetur sammen med kjæresten.
Høiland har lagt ut BMW-en for leie på nettsiden Leieting.no. Dette er en av de mange utleietjenestene som har dukket opp i forbindelse med den såkalte «delingsøkonomien».

Les resten av artikkelen på Dine Penger+

Tagger