Hygglo slår seg sammen med britiske Fat Llama

13. sep. 2022

- skaper verdens største utleieplattform for ting

Den svenske utleieplattformen Hygglo, grunnlagt i 2016 av Ola Degerfors, Axel Hellström og Henrik Fräsén, har også lansert sin tjeneste i Norge, Finland og Danmark de siste årene. Nå tar selskapet et stort steg inn i det internasjonale markedet ved å kjøpe opp den britiske konkurrenten Fat Llama, også grunnlagt i 2016 i London. Hygglo eies blant annet av Schibsted og Norrsken, som begge investerte i selskapet for første gang i 2017.

Det sammenslåtte selskapet vil være verdens største P2P-utleieplattform for ting med kunder i Europa og USA. Begge selskapene deler ideen og ønsket om å skape en mer bærekraftig livsstil ved å gjøre det mulig for folk å leie ting i stedet for å kjøpe nye.

  • Jeg er veldig glad over avtalen og at vi nå kan slå sammen våre selskaper. Siden vi grunnla Hygglo har målet alltid vært å vokse og tilby stadig flere mennesker en mer bærekraftig livsstil. Chaz og Rosie har bygget opp Fat Llama til et utrolig selskap med avansert verifiseringsteknologi, flott design og en lojal kundebase av både utleiere og leietakere. Dette er et stort øyeblikk for oss og jeg ser virkelig frem til å til sammen skape verdens største og mest sofistikerte plattform for utleie av ting, sier Ola Degerfors, gründer av Hygglo.

  • Vi gleder oss til å hjelpe Hygglo med å bygge en stor europeisk markedsplass i årene som kommer. Vi tror at utleie av ting kan bli en veldig verdifull virksomhet for de selskap som tidlig etablerer en ledende posisjon, sier Richard Sandenskog, investeringsansvarlig i Schibsted

Sammenslåingen innebærer at Hygglo blir ansvarlig for Fat Llamas team, drift, programvare og merkevare. Fat Llama vil beholde sin merkevare i Storbritannia, USA og andre nye markeder i Europa i en overgangsperiode, og Fat Llamas medgründere Chaz Englander og Rosie Dallas blir værende i selskapet for å bistå i integrasjonen mellom selskapene. De tar også plass i selskapets styre.

  • I 2016 gikk vi ut med en visjon om å skape denne fantastiske tjenesten som gjør alt utleibart. Det har vært en fantastisk reise å bygge opp Fat Llama til dette nivået, og vi er glade for å bli en del av Hygglo, et selskap som deler våre verdier og ønske om å forandre forbrukernes eierskap. Vi har en lang vei å gå og det blir ikke lett, men sammen kan vi gjøre en forskjell i verden og oppnå dette målet, sier Rosie Dallas, medgründer av Fat Llama.

Ledere innen delingsøkonomien

Både Hygglo og Fat Llama har etablert seg som ledende aktører innen delingsøkonomien. Sammen vil de kunne tilby over 400 000 listede objekt til leie, som campingutstyr, kamerar, droner, DJ-utstyr og hageredskaper. I likhet med Hygglo har Fat Llama vokst i popularitet de siste årene ettersom flere og flere ønsker en mer bærekraftig livsstil. 57 prosent av britiske og tyske forbrukere oppga i 2020 at de hadde endret livsstil betydelig for å gagne miljøet. I stedet for å kjøre uendelig med husholdningsartikler som kun brukes en håndfull ganger, henvender folk seg til plattformer som Fat Llama og Hygglo for å leie verktøy i jakten på en grønnere tilnærming til forbruksvarer. Som et eksempel brukes den gjennomsnittlige boremaskinen kun 12 minutter i løpet av sin “levetid”.

I følge en uavhengig studie utført av European Rental Association kom det fram at ved å leie en vare i stedet for å kjøpe, kan dens totale karbondioksidutslipp reduseres med opptil 50 prosent.