Opplevelser i kjærlighetens navn 💚

13. feb. 2018

På Valentinsdagen er det blomster og konfekt som topper listene over hva vi kjøper til dem vi er glad i. Nå viser det seg at rundt halvparten av oss heller ønsker en opplevelse i gave.

Valentinsdagen, også kalt "alle hjerters dag", har mange historiske opphavsforklaringer. I følge noen må vi helt tilbake til 270 e.Kr. hvor martyren og presten Valentino ble fengslet under keiser Claudius II Gothicus. I følge legenden var han forelsket i keiserens datter og sendte henne et brev med signaturen "fra din Valentine". Den kommersielle delen av kjærlighetsfeiringen startet i USA på midten av 1800-tallet da man startet med å trykke opp Valentiner-kort.

Spoler vi frem til nåtid så anslo Virke i fjor at Nordmenn kom til å bruke 270 millioner på denne dagen. Ferske tall fra USA avslører nå at rundt en fjerdedel har tenkt å gi en opplevelse, mens nesten halvparten skulle ønske seg en opplevelse i gave.

Det burde kanskje ikke være nødvendig å ha en merkedag som grunn til å gjøre noe koselig med partneren sin, men mange av oss trenger gjerne et spark bak for å gjøre en dag litt mer spesiell enn vanlig. Da er Valentinsdagen en fin mulighet til å gjøre nettopp det.

Som kjærlighetserklæring til våre brukere spanderer vi 100 kr i gavekort på leie med koden ALLYOUNEEDISLOVE helt frem til siste sekund av Valentinsdagen 14. februar.