Å reise med barn

Tips 1. jan. 2020

Bruker man tid på å planlegge godt før reisen, kan man optimere den så godt det lar seg gjøre, slik at det blir en mer behagelig tur for både store og små.

Planlegging

Reisedestinasjon
Hvilke interesser har barna og hvilke ting ønsker dere å oppleve sammen i løpet av turen? Ved å tenke på hva man ønsker å bruke tiden på, kan man enklere finne et passende reisemål, derfor er det lurt å begynne med å kartlegge ønsker og interesser, slik at man velger et sted som kan oppfylle i alle fall en del av disse ønskene.

Tips! Få med barna i diskusjonen, dette er et bra tips for å engasjere barna, et engasjement som gjerne fortsetter når man legger ut på tur.

Det er også viktig å ta høyde for hvilke aktiviteter som passer ulike aldersgrupper. For eksempel passer en strandferie for familier med barn i alle aldre, mens fornøyelsesparker egner seg best for barn mellom 3 og 12 år.

Overnatting
Bør man gå for hotell eller leie av hus (for eksempel via Airbnb) når man reiser med barn? Begge deler har helt klart sine fordeler.

Å leie et hus kan ofte være et billigere alternativ. Da får man tilgang til kjøkken som man kan fylle med matvarer og dermed lage en hel del mat selv, noe som ofte er mye billigere enn om man skulle spise ute på restaurant hver dag. Man slipper også å være urolig for skrikende barn som ikke vil sitte i ro på restauranten.

En annen fordel med å leie et hus er at man får gjerne mye større plass å boltre seg på, noe som kan være veldig deilig for foreldre som har en plass å være når barna er i sengs. Tenåringen skulle nok også sette pris på å ha et eget rom å rømme til.

Hotel derimot har ofte aktiviteter for barn, som for eksempel bamseklubb eller basseng med vannsklier. Man får også rommet vasket daglig, noe som er ekstra herlig å slippe på ferietur.

Transport
Når det kommer til transport så er det gjerne ikke her man sparer på kronene når man reiser barn. Skal man fly, kan det være verdt ganske mye å legge litt ekstra på å fly direkte (om mulig) enn å velge det billigste alternativet med mange mellomlandinger. Det sier seg selv at lange ventetider, stressende mellomlandinger og lang reisetid er ikke det som skaper harmoni hos en småbarnsfamilie på tur.

Forsøk å finne fly som går rundt leggetider, da blir det mye enklere å få barnet til å sove. For ja, hvem liker ikke et sovende barn på fly?

Pakning
Det er en hel del ting å pakke med på ferie når man skal ut på tur med barn, men det er likevel viktig å forsøke ikke pakke altfor mye, da det blir enda mer å holde styr på. Å sjekke hva som finnes å få kjøpt der man skal kan være lurt, slik at man ikke pakker med altfor mye unødvendige saker.

En reisevogn veier lite og er lett å brette sammen, slik at den er enkel å få med seg. Det finnes til og med vogner som blir små når de brettes sammen at de blir regnet som håndbagasje.

En transportbag for barnevognen er også bra å ha, da den beskytter barnevognen og øker sjansen for at vognen som sjekkes inn kommer fram hel. Den mest populære bagen er av merket Prampack.

Reiser man med spedbarn, kan en bedbox gjøre underverker for flyreisen. En bedbox ser ut som en koffert som ruller på hjul og som trekkes ved hjelp av en snor. Det er når man åpner den at magien skjer, den blir til en barneseng slik at spedbarnet kan sove godt og uforstyrret i løpet av flyturen. Som forelder trenger man dermed ikke å svette ihjel og ha kramper i armen etter å ha holdt et sovende barn i armene gjennom hele turen.

Stellebagen regnes som carry-on, så da gjelder det å sørge for å at man får med alt man trenger for selve reisen (og potensielle mellomlandinger og forsinkelser), som bleier, våtservietter, smokker, mat, klær osv.

For litt eldre barn kan det være bra å ha med underholdning til turen, som en iPad og hodetelefoner, eller for eksempel en fargeleggingsbok. Barn som kjeder seg er ikke morsomme å være rundt. Det er heller ikke sultne barn, så sørg for å ha med litt snacks og drikke.

På tur

Når man endelig har kommet fram, er det viktig å holde humøret og entusiasmen oppe under oppholdet. Da kan det være en bra idé å prate høyt om positive turopplevelser underveis. Sørg for at barna får i seg nok næring og masse drikke i varmere klimat og tilpass planer etter vær og energinivå. Man har kanskje en liste over ting man ønsker å få gjort i løpet av ferien, men husk å ha tid for å slappe av og bare nyte også. Stress smitter, så stresser foreldrene påvirker dette også barnas humør.


Lei det du trenger på Hygglo

På Hygglo kan du leie det du trenger for en mindre stressende og mer behagelig reise med barn, fra reisevogn og bedbox, til strandtelt og bæremeis.


Referanser
UT.no
Momondo
The New York Times

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.