Giraffsliper, hva er det og hva bør man tenke på?

Tips 10. okt. 2019

Skal du male i ett eller flere rom hjemme? Da trenger du med stor sannsynlighet en giraffsliper for å gjøre arbeidet enklere. Men hvilken skal du velge og hva er egentlig en giraffsliper?

Giraffsliper er en stor slipemaskin med stor sliperondell som er beregnet for å slipe store overflater og brukes ofte for å slipe vegger og tak. Den brukes oftest for å slipe en sparklet overflate eller slipe bort farge. Den påminner mye om en eksentersliper ettersom begge har en roterende slipesåle, men en giraffsliper er ofte nesten dobbelt så bred som en eksentersliper. En giraffsliper har et langt håndtak, som på visse modeller kan forlenges ytterligere slik at man på et behagelig sett kan nå enda lengre. Med hjelp av disse egenskapene blir giraffslipen et effektivt verktøy for å slipe vegger og tak med.

Hvilken giraffsliper skal du ha?

Giraffslipere er stort sett bygg opp på samme måte, men det finnes detaljer som skiller de ulike modellene, slik at noen modeller er mer passende for visse jobb enn andre. Her går vi gjennom de viktigste forskjellene.

Motorens plassering

Motoren på de fleste giraffslipere er plassert på selve slipehodet, mens den på flere dyrere modeller er plassert ved håndtaket. Det gjør forskjell i vektfordeling og balanse på verktøyet når den vekten som motoren utgjør havner nære der du holder. Skal du slipe veldig store overflater eller tak er det bedre å ha motoren plassert så langt ned som mulig, i stedet for på selve slipehodet, da dette vil gjøre arbeidet mye lettere og mindre anstrengende.

Lengden

I hvilken høyde skal du slipe? Mange giraffslipere har forlengelsedeler du kan montere på for å øke din rekkevidde. Skal du slipe tak i et eldre hus med høyt i tak, skal du bruke en giraffsliper med mulighet for forlengelse. Med mange giraffslipere kan man jobbe komfortabelt opp til 3-3,5 meter. Skal du slipe en overflate som er høyere opp enn dette, så anbefaler vi at du også leier en arbeidsstige.

Formen på slipehodet

Formen på slipehodet kan avgjøre om du kan slipe hele veien inn i hjørnet, eller om det blir et glapp som må slipes for hånd. Helt runde hoder etterlater ofte et glapp mellom slipepapiret og kanten på slipehodet. Mange dyrere giraffeslipere har slipehodet formet på et slikt sett at du kan komme til hele veien inn i hjørnet. Det innebærer ofte at det er rundt, men med en rett kant. Visse giraffslipere har også utskiftsbare hoder slik at du kan bytte hode avhengig av hvilken jobb som skal gjøres.

Mulighet for å kobles til støvsuger

De fleste giraffslipere har faktisk mulighet for å kobles til støvsugere. Husk bare å leie en støvsuger i tillegg til giraffsliper. Det finnes også ferdige pakker til leie, der både giraffsliper og støvsuger inngår. Å bruke en støvsuger bidrar ikke kun til et hyggeligere og sunnere arbeidsmiljø, men ved å få bort det løse støvet så sliter det mindre på slippapieret og gir et bedre resultat på overflaten du sliper.

Sjekk våre giraffsliper og lei den som passer ditt prosjekt best! Trenger du en grovstøvsuger eller arbeidsstige, så har vi det også.

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.