Grovstøvsugeren

Tips 17. okt. 2019

Trenger du en apparat som kan suge opp væske, spon og støv fra  byggearbeidet? Da trenger du en grovstøvsuger!

Grovstøvsugeren er tatt fram for å klare de jobb en vanlig støvsuger ikke egner seg for. Har du ingen grovstøvsuger, kan det friste å bruke sin vanlige støvsuger, men det må du for all del ikke gjøre. Da kan du risikere at støvsugeren blir ødelagt, og som om det ikke var nok, den kan til og med bli farlig i bruk, da den kan bli strømførende eller begynne å brinne! Sikkerhet er viktig, bruk en grovstøvsuger for slikt. Du finner mange grovstøvsugere til leie på Hygglo.

Så hva er det som egentlig skiller en grovstøvsuger og en vanlig støvsuger?


Beholderen på en grovstøvsuger er vanligvis bygd av plast eller rustfritt stål. Motoren skaper et undertrykk som suger inn de grove partiklene. Filteret er lagd slik at det tåler støv fra sag- og slipearbeid. Når væske blir sugd opp, kjenner grovstøvsugeren av vannivået og stenger av luftstrømmen når det nærmer seg det kritiske nivået.

Avanserte modeller av grovstøvsugere har tappehull, fjernstyring og blåsefunksjon, og disse modellene ligger på en langt høyere prislapp enn de modeller som ikke har disse funksjonene.


En grovstøvsuger går under mange navn, så som våt- og tørrstøvsuger, industristøvsuger og byggstøvsuger. Finn din favoritt hos Hygglo her.

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.