Høytrykkspyleren

Tips 24. mars 2020

I løpet av et år derimot kan det gå en god stund mellom hver gang man trenger å bruke den, så i stedet for å kjøpe en og ha den liggende mellom hver gang den kommer til bruk, så er en høytrykkspyler helt suveren å leie.

Grunnleggende fakta om høytrykkspyleren

Høytrykkspyleren er ganske enkel i sin konstruksjon. En motor bygger opp et trykk og presser vannet med et høyt trykk gjennom et munnstykke. Dette gjør at man får en kraftig og hard vannstråle, noe som gjør høytrykkspyleren meget effektiv på å få fjerne skitt fra et underlag. En normal høyttrykkspyler for hjemmebruk har et trykk på rundt 100-140 bar ( sammenlignet med et bildekk som bruker ligge rundt 2-2,5 bar), mens de mer profesjonelle variantene kan oppnå trykk på 200 bar.

Eksempler på arbeidsoppgaver hvor en høytrykkspyler e uvurderlig:

Rengjøre tak
Det kan være lurt å rengjøre taket fra tid til annen for å fjerne mose og inngrodd skitt. Da blir taket fint og levetiden lengre. Passer godt for tak med takstein i tegl eller takplater i stål eller aluminium.  En høytrykkspyler bør derimot ikke brukes på shingel.

Gjøre rent på verandaen
Høytrykkspyleren er perfekt for å gjøre rent på verandaen, om den så er bygd av stein eller tre. På steinplatene kan det lett samles skitt i små ujevnheter på steinen. Det er også et effektivt sett å bli kvitt mose og annet uønsket som havner mellom steinplatene. På treverandaen kan treverket over tid bli misfarget og det kan begynne å vokse uønskede vekster. Da kan det være lurt med en årlig rengjøring. For å optimere denne jobben finnes tilbehør for "terrassevask".

Gjøre rent på hellelagte hagestier, uteplasser og trapper
Ja, høytrykkspyleren er mer eller mindre perfekt for rengjøring av alle slike utvendige rengjøringsjobb.

Vaske bilen og andre kjøretøy
Med en høytrykkspyler vasker man bilen enkelt og effektivt. Her kan det være lurt å ikke ha for høyt trykk og/eller stå for nære slik at du får skade på lakken.

Rengjøre sykkel
Med regelbunden rengjøring holder sykkelen seg lengre, og da er spesielt bevegelige deler som for eksempel gir viktige å få rengjort. Grus, skitt og støv kan over tid slite mye på slike deler, så derfor er det en god idé å spole av sykkelen i blant. Husk at du bør olje inn visse deler igjen etter rengjøring med høytrykkspyler.

Rengjøre avløpet
Visste du at du kan bruke høytrykkspyleren for å rengjøre avløpet hjemme for å løse opp og forebygge stopp? For å rengjøre avløpet trenger man derimot visse tilbehør.

Spyle av gammel farge
Man kan bruke høytrykkspyleren som en rask måte å spyle av gammel og løs farge. Man kanskje må slipe etterpå, før man maler nytt, men det går i alle fall mye raskere.

Rengjøre skroget på båten
En høytrykkspyler er perfekt for å spyle bort algevekst når sesongen er over.

En liten bonus sånn helt til slutt så bruker en høytrykkspyler mye mindre vann enn om du skulle brukt en vanlig hageslange til samme oppgaver!


Det finnes også noe som heter lavtrykksspyler, men det er en annen historie for en annen dag.

Lei en høytrykkspyler på Hygglo i dag!

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.