La oss prate om hoppetusser!

Tips 11. sep. 2020

En hoppetusse brukes for komprimering av jord, asfalt, grus, sand o.l., og brukes i samband med byggearbeid og veiarbeid. For et jevn og holdbart resultat er det viktig med ett fast og stabilt underlag. Det får man ved å stabilisere underlaget ordentlig ved bruk av en hoppetusse.

Hoppetussen kommer i flere ulike størrelser og vekt, og ulike modeller passer for ulike arbeidsområder. En tyngre hoppetusse med bredere plate har større slagkraft enn en mindre, lettere variant. Skal man for eksempel legge en liten steingangvei i hagen, rekker det med en mindre hoppetusse, mens innkjørselen og parkeringen kanskje trenger en større maskin med mer slagkraft.

En forskjell på store og små hoppetusser, er at de mindre modellene kan oftest kun kjøre framover, mens større, kraftigere maskiner kan kjøres både framover og bakover. Større maskiner har i tillegg som nevnt større slagkraft, hvilket innebærer at de kan komprimere dypere ned i bakken.

Hvordan ser en hoppetusse ut?

En hoppetusse beskrives ofte som en gressklipper uten bunn. Den består av en bunnplate montert på en vibrerende maskin. Man fører den framfor seg med et håndtak. Mange modeller har vibrasjonsdempere på håndtaket for å forhindre skader under bruk.

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.