Lei en varebil når du skal frakte noe enkelt og raskt

Tips 29. jan. 2020

Med jevne mellomrom kan det være slik at man har behov for å transportere ting og da kan det være et perfekt tilfelle å leie en varebil eller en lett lastebil. I dette innlegget går vi gjennom hva det finnes av forskjellige alternativer og og fordeler med varebiler og lastebiler sammenlignet med andre alternativer for frakt.

Både varebil og lett lastebil er to meget populære ting å leie på Hygglo og ligger ofte med i toppen på våre ulike topplister. Det finnes flere grunner til dette, å leie en varebil eller lastebil på Hygglo er ofte både billigere og nærmere enn å leie det fra nærmeste bensinstasjon. Dessuten slipper man alt styr med avtaler og lignende, man bare bestiller enkelt og greit i vår app eller på hjemmesiden og henter så bilen hos utleieren.

Når man skal transportere ting kan man også leie tilhenger, noe som oftest er billigere enn å leie varebil. Det finnes for eksempel skaphenger og både er enkle å laste og som beskytter lasten bra. Men det finnes noen fordeler med varebil som noen ganger gjør det verdt å legge de ekstra pengene i varebil i stedet for tilhenger. En ting er om man selv ikke bil og må leie både bil og tilhenger så er dette dyrere enn om man bare leier en varebil fra begynnelsen av. Men det finnes også andre grunner til at varebil og lett lastebil kan være å foretrekke framfor tilhenger.

Parkering

Skal man flytte i tettbebygde områder der det kan finnes minimalt med plass så er det helt klart å foretrekke en varebil. Den er mye lettere å manøvere, selv om den er stor, sammenlignet med å manøvere et todelt kjøretøy som en bil med henger. Bare tenk deg å lukeparkere med tilhenger...

Lasterom

En varebil eller lastebil har ofte mye større lastemuligheter enn selv de største skaphengere, i alle fall om vi holder oss innenfor kategorien hvor man får kjøpe med et B-førerkort. Enkleste mulig måte å flytte veldig mange ting på en og samme gang er dermed ved å leie en varebil.

Fart

Med tilhenger får man kjøre maks 80 km/t. Med en varebil eller lastebil (nå snakker vi kun om biler man får kjøre med B-førerkort) er det ingen slik fartsbegrensning. Man følger veiskiltene. Skal man flytte en litt lengre bit bort, da kommer det helt enkelt gå raskere om man leier en varebil eller lastebil.

Forskjellige varianter

Varebil finnes fra små til store. Her er et eksempel på en liten varebil som passer perfekt om du skal flytte noen møbler eller kjøre søppel til søppeldynga.

Her er et eksempel på en stor varebil, den passer perfekt å leie for en flyttedag.

Dersom man skal flytte veldig mye, da er det to ting man bør se etter. Et stort lasterom og lift bak. Liften er den store platen bak på bilen som man kan heise opp og ned. Her er en lett lastebil med lift, den er ideell å leie om man skal flytte veldig mange og/eller tyngre ting.

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.