Med hjelp av disse appene kan du lykkes med dine nyttårsforsett

Tips 24. jan. 2020

Ikke bare er det et nytt år, vi har også gått inn i et helt nytt tiår. For mange betyr dette en rekke nyttårsforsett som skal gjøre deg til en ny og bedre versjon av deg selv. Det finnes mange ulike nyttårsforsett, men felles for alle er at det ofte ikke tar mer en et par måneder før man er tilbake til sitt samme, gamle jeg.

Det trenger derimot ikke være så vanskelig, ikke om man har rett innstilling og ikke minst, rett verktøy. Om dine forsett omhandler privatøkonomi eller kanskje det å være litt ekstra god mot planeten vår i år, så har vi de perfekte verktøyene for deg slik at du i år kan holde dine nyttårsforsett hele året ut!

Våre 5 tips til apper som kan spare deg en krone eller to samtidig som du er litt god mot moder jord:

TOO GOOD TO GO

Med Too Good To Go sin app kan du kjøpe deilig overskuddsmat til bra pris fra dagligvarebutikker, hoteller, restauranter, kafeer med mer.  Vær med og bekjempe matsvinnet, hele ⅓ av all mat som produseres kastes og det må vi gjøre noe med! Siden oppstart i 2016 har det blitt reddet over 2,6 millioner måltider i Norge, noe som tilsvarer over 6 600 tonn CO2 spart.

TISE

Tise er en app som gjør kjøp og salg av second-hand klær lekende lett. Tise lar deg du tjene opp såkalte Tise Cash som kan brukes til å kjøpe gode tilbud i Cash Store. Jo mer aktiv du er på plattformen, jo mer kan du tjene! Tjen og spar penger på et bærekraftig sett og hjelp til med å forminske forbruket av klær. Ja, for visste du at 80% av et plaggs klimapåvirkning oppstår under produksjon? Med over 600 000 bruker i Norge og 75 000 aktive brukere dagelig, er det en levende plattform hvor mye skjer hele tiden. I oktober i år ble hele 120 000 annonser markert som solgt.

DREAMS

Gjør sparing til en lek med appen Dreams og realiser drømmene dine. I appen finner du mange ulike sparehacks, for eksempel autopiloten som sparer penger automatisk og tyven som “stjeler” penger fra deg til din sparing, samt ulike hverdagsutfordringer så som  å ta med matpakke i stedet for å kjøpe lunsj og dropp shoppingen. En undersøkelse gjort av teamet bak Dreams viser at de som laster ned appen sparer i snitt 1250kr mer hver måned enn hva de gjorde med sin forrige bank. Etter én måneds bruk oppgir 63 % av kundene at de har en mer positiv følelse til egen privatøkonomi.

NABOBIL

Det er både fint og bærekraftig å dele på ressursene du sitter på. Lei bil når du trenger det, og la naboen ta seg av utgiftene til service, avgifter og forsikringer. Om du sitter på den andre siden av bordet og eier bil er det en enkel måte å tjene penger på. Nabobil tilbyr en teknologi i bilene som gjør det mulig å åpne bilen med appen, noe som gjør utleieprosessen enkel og rask for både utleier og leietaker. Som aktiv utleier på Nabobil kan du tjene i snitt 7000kr i måneden.

HYGGLO

Alt av saker som ligger og støver ned kan være nettopp det som naboen trenger for å fullføre sitt prosjekt. Så legg ut dine ting til utleie på Hygglo og tjen litt ekstra lommepenger. Akkurat hvor mye du kan tjene er selvsagt avhengig av hvilke ting du har til utleie, men har du for eksempel et speilreflekskamera, litt verktøy og en høyttaler til fest, da kan du tjene opptil 27.000kr per år. Trenger du selv noe, kan det meste leies til en billig pris. Bra for økonomien og bra for miljøet.

Vi avsluttet helt enkelt listen med oss selv, da vi syns at Hygglo passer ypperlig inn i dette selskapet 😎

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.