Plateheis, gipsheis, gipsplateheis: mange navn, bare en guide

Tips 17. okt. 2019

En plateheis, gipsheis eller gipsplateheis er flere navn på en og samme sak, en gjenstand som hjelper deg med å holde opp gipsplater mot taket mens du skruer fast dem.

Dette apparatet har som sagt mange navn, der alle virker være mer eller mindre like etablerte, noe som blir tydelig om du tar en titt inn på plateheis-kategorien på Hygglo.

Tips fra oss: Noe som betydelig fremskynder arbeidet med å sette opp gipsplater er en skrueautomat/gipsskruemaskin, som er som en spikerpistol, men for skruer. Sjekk disse her.

Det er noen ting du bør tenke på når du leier en plateheis:

Arbeidshøyden

Det finnes plateheiser som har en arbeidshøyde fra 2,9m til profesjonelle modeller som kan nå opp til nesten 5m. Så tenk på hvilken arbeidshøyde du trenger for å sørge for at du velger en plateheis som passer for den jobben du skal utføre.

Laveste høyde

Tenk på hvordan du skal få platene opp på selve plateheisen. Det vanligste settet å gjøre dette på er at man har gipsplatene liggende på paller og drar så over platene fra pallene til heisen. Kontroller da hvor lavt du kan senke heisen, eller hvor høye dine paller er, slik at du kan laste platene på en bra måte. Profesjonelle modeller av plateheiser kan ofte vippe det som holder selve gipsplaten, slik at du kan plukke plater som står oppe på gipsvognen. Med denne funksjonaliteten kan du i utgangspunktet jobbe på egen hånd.

Rett eller skråtak

Skal du montere gipsplater på helt rett tak, eller skal du montere i skråtak? Sørg for at du velger en plateheis som kan vippes, slik at du enkelt kan montere selv på de skrånende delende.

Vekten

Hvor store er gipsplatene du skal montere? Det er viktig at man har en plateheis som klarer den vekten, så møter du ikke på noen ubehagelige overraskelser.

Lykke til med montering av gipsplater! Hos Hygglo finner du gipsheiser som dekker ditt behov. Og glem ikke skrueautomaten, den gjør jobben til en dans på roser.

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.