Røykmaskin: inn i tåken

Tips 18. okt. 2019

Røykmaskin er et enkelt sett å høye stemningen på fest, men det finnes mange ulike varianter og her tar vi for oss noen ulike variantene av røykmaskiner, slik at du kan leie den perfekte røykmaskinen for ditt event!

Røykmaskiner generelt

En røykmaskin får oftest på strøm og fylles på med røykvæske for å fungere. Man kan enten på forhånd stille inn hvor ofte røykmaskinen skal sprute røyk, eller kontrollere dette med en håndkontroll. Det er uklart hvorfor alt blir morsommere med litt røyk, men sånn er det! Det finnes som sagt mange forskjellige røykmaskiner som gir forskjellige typer røykeffekter, de vanligste finner du nedenfor.

Dismaskin

En dismaskin er en røykmaskin som skaper en ganske gjennomsiktig tåke. Den store fordelen er at den dermed slipper gjennom lyseffekter. Du kan med andre ord fortsatt kjøre fantastiske lysshow OG ha en følelse av tåke over dansegulvet.

Tørrismaskin

Denne røykmaskinen skaper røyk som legger seg som en tykk, tung røyk langs gulvet ved bruk av tørris. Denne røyken beter seg nærmest som flytende og gir en riktig mystisk følelse. Tørrisen holder -70 grader og kan være vanskelig å få tak i. Det finnes derimot, framfor alt litt dyrere varianter, som kun trenger røykvæske som likevel kan skape en lignende effekt.

Røykmaskin

En vanlig røykmaskin bruker vannbasert propelan som røykvæske. Denne væsken varmes opp og røyken kommer samlet ut av maskinen for så å spre seg ut fra gulv til tak.

CO2-kanon

En CO2-kanon brukes oftest på store klubber og konserter. Det er helt enkelt en maskin som spruter ut en veldig sterk stråle med røyk, men som forsvinner umiddelbart. Den høres godt og kan, med riktig timing, få fart på dansegulvet.

pyroteknikksimulering

Ved hjelp av røykmaskiner og lys kan man simulere pyroteknikk. Ved hjelp av lignende teknikk som vi nevnte ovenfor (røyk som sprutes ut med høyt trykk), kombinert med sterke ledlamper skapes effekt som kan minne om for eksempel flammer.

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.