Slik pakker du sykkelen til reisen

Tips 7. okt. 2019

På tide å sykle et nytt sted, kanskje et sykkelløp eller trening med venner. Uansett er det bra å beskytte din sykkel skikkelig når den skal transporteres. Da er en sykkelkoffert det beste alternativet.

Vi deler noen tips om hvordan du best pakker din koffert til reisen.

Hovedsakelig finnes det to typer av sykkelkofferter som beskytter din sykkel. Harde kofferter og myke kofferter. Det er ikke vanskeligere enn at den harde har et hardt skall og den myke et mykt skall.

Den harde beskytter bedre, men det skal nevnes at det er veldig få rapporter fra brukere med myke kofferter om skader ved transport i for eks. fly. Skal man ut og fly med sin sykkel er maksvekt på bagasjen viktig å holde et øye med. Det finnes ingen vekt som er generell, men ofte må man begynne å betale ekstra rundt 20 kg og maksvekt bruker ligge rundt 30 kg. Derimot finnes det flyselskap som ikke tillater mer enn 23 kg i vekt på bagasje. Da kan en myk koffert være å foredra da den ikke spiser opp så mye av vekten du får ha med deg.

Eksempel på en myk sykkelkoffert
Eksempel på en hard sykkelkoffert

Når man så skal pakke ned sin sykkel så er det smart å beskytte rammen og følsomme deler. De deler man skal være litt ekstra forsiktige med er forgaffel og bakgir. Selve rammen beskytter man ganske enkelt med rørisolering, det finnes å få kjøpt billig hos en byggvarehandel. Forgaffelen må man beskytte så den ikke presses sammen. Når hjulet sitter på plass, beskytter det gaflene slik at det ikke går å presse sammen de, men når hjulet er borte (som det kommer være i kofferten), finnes det inget som gir en slik beskyttelse. Derfor må man sette noe hardt mellom gaflene der hjulet normalt sitter. En liten trekloss fungerer utmerket til dette. Bakgiret er litt vanskeligere, men også her bruker rørisolering og litt teip være måten å løse dette på.

Rørisolering

Man får demontere en hel del greier når man pakker ned sin sykkel.  Styret er ikke så vanskelig som det høres ut, da alle kabler kan sitte på plass. Man løsner bare styret fra stemmen og snur deretter styret parallelt med rammen. Hjulene har spesielle rom i kofferten hvor de skal oppbevares og sadelen bruker man feste med noen bånd inne i kofferten.

Når sykkelen er på plass, bruker det finnes plass (men pass på totalvekten) for litt sykkelklær, vannflasker og hjelm. Pakk også dette slik at de beskytter din sykkel.

Nedenfor ser du et bra eksempel fra Johnny som har pakket ned sin sykkel før et langt og kupert sykkelløp i Sveits.

Lykke til og nyt alle herlige turer med din sykkel! 🚲

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.