Tepperenser, snarveien til et renere hjem

Tips 16. okt. 2019

Teppene våre i hjemmet er bra for mye. De samler opp støv og skitt og isolerer oss fra det kalde gulvet. For å holde seg fine trenger de å vaskes ordentlig med jevne mellomrom, dette gjøres best med en tepperenser!

Tepperenseren, også kalt rensemaskin og møbelrenser, sprayer ut en rengjøringsvæske på stoffet, som deretter suges opp og havner i en egen tank for skittent vann. Tepperenseren ser omtrent ut som en støvsuger. I kroppen er det en tank som du fyller med vann og vaskemiddel. Det er denne væsken som sprayes på stoffet for å rengjøre det. Maskinen har en kraftig absorberingsevne og suger deretter opp rengjøringsvæsken som havner i beholderen for skittent vann. Tekstilen blir litt fuktig, men ikke våt. Beholderen med skittent vann tømmes etter bruk. Visse modeller kan også fungere som en grovstøvsuger og våtstøvsuger hvis du bytter munnstykket, noe som kan være praktisk.

Hva kan man bruke en tepperenser til?

Vaske tepper

Ikke overraskende kan du, som navnet tilsier, bruke en tepperenser til å vaske tepper med. Fordi den er designet som en støvsuger, er det veldig behagelig å bruke, da du kan stå oppreist for å rengjøre teppet. Den fungerer også på vegg-til-vegg tepper.

Rengjøre bilseter

Bilseter kledd i tekstil kan også trenge en vask av og til, denne jobben passer tepperenseren bra til. Du blir kvitt misfarging og lukt, og hele bilen føles mye renere etterpå.

Tekstiler i campingvognen

Til og med vegg-til-vegg tepper og lignende i campingvognen passer godt for rengjøring med en tepperenser. Her kan  det derimot være bra om tepperenseren har noen ulike munnstykker, da det kan finnes en del trange plasser som er vanskelig å komme til.


Uansett om du skal rengjøre tepper eller bilen, er tepperenseren noe for deg.
Sjekk hele utvalget her.

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.