Tralle

Tips 16. okt. 2019

Tralle er et veldig enkelt produkt, men likevel veldig effektivt. Å flytte tunge saker fra A til B blir veldig enkelt og lett med hjelp av en tralle.

En klassisk tralle er gul, har en lasteplattform som kan felles ut, luftfylte gummihjul og en liten lasteplattform som den man feller ned hviler mot. De må ikke se slik ut, men alt foruten fargen er veldig gjennomtenkt og bra.

De luftfylte hjulene gjør at trallen ruller litt lettere over ujevnheter og mykere over kanter. Dette forutsatt at hjulene er godt pumpet. Er de ikke det, er de bare en ulempe.

Den nedfellbare lasteplattformen gjør at trallen er lett å oppbevare og når plattformen er nede kan man laste det man vil på den for enkel transport. Den lille lasteplattformen som sitter fast er også veldig nyttig. Man kan lett komme under et tyngre objekt, og siden hvile det mot ryggen på trallen i stedet for å ta vekten på den utfelte plattformen.

Det finnes også trappetraller, det er en tralle med tre hjul på hver side som gjør det enkelt å gå opp og ned trapper med sin tralle. Perfekt for hus der det ikke finnes heis. Det finnes også elektriske trappetraller som hjelper til med å gjøre løftet til neste steg.

Som dere ser på det øverste bilde har traller eksistert lenge, bildet er på en tralle fra omkring år 1900.

Det er veldig bra å ha en trallen når man skal flytte eller kanskje renovere hjemme, og må dermed flytte rundt mange, tunge gjenstander.

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.