Verktøyene du trenger når du skal bygge platting

Tips 2. april 2020

Forberedelse av marken

Det kreves litt grunnarbeid før man begynner byggearbeidet av plattingen, da marken der plattingen skal være må forberedes, slik at konstruksjonen tåler både nedbør og frost. Det er også viktig å jevne ut marken før selve bygging av plattingen kan begynne. Nedenfor lister vi opp de verktøy og maskiner som kan hjelpe til å gjøre dette arbeidet lettere.  

Minigraver

For å fjerne matjord, stener og annet som er i veien, samt jevne ut underlaget, kan det være en fordel å bruke en minigraver.

Jordbor

En jordbor en perfekt for å borre hull til støpesylinderen. Det gjør jobben mye enklere enn om du graver for hånd, da støpesylinderen bør graves ned til minimum 1,5 meter.

Betongblander

Lei en betongblander for å blande betongen som du fyller støpesylinderen med når du støper søyler.

Bygging av platting/treterrasse

Når det kommer til bygging av plattingen er det ikke så mange verktøy du egentlig trenger. Her kan det være verdt å gå for kvalitet og kraft, noe som ofte gjerne koster en hel del om man ikke allerede har. Heldigvis finnes det aller meste til leie for en rimelig pris.

Drill

En kraftig drill med stor kapasitet er helt klart fordelaktig å ha når man skal bygge platting eller treterrasse. Det kommer bli en hel del skruing. Husk minst et ekstra batteri, slik at man alltid har et batteri med strøm når det ene går tomt og må lades.

Tips! Det er alltid ekstra gøy å jobbe sammen med venner på slike byggprosjekt, så lei en ekstra drill og ta med en kompis. Da går jobben dobbelt så fort!

Kapp- og gjærsag

En kapp- og gjærsag er bra for å kutte terrassebordene nøyaktig og pent. Sagen bør være i stand til å kunne sage materialer som er opptil 300 mm brede. På Hygglo kan du leie kapp- og gjærsag både med og uten stativ.

Sirkelsag

En sirkelsag derimot gjør jobben med å jevne ut kantene enkel og rask, og resulterer i et resultat av høy kvalitet.

Andre mindre verktøy verdt å ha i verktøykassa:


Lei det du trenger på Hygglo

Hos Hygglo finner du det meste du trenger for å bygge platting, alt fra sag og drill til betongblander/sementmikser og minigravere. Sjekk hele utvalget på Hygglo.no.

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.