Pål er selvutnevnt delingsaktivist på fritiden

Brukerhistorier 21. april 2017

Pål Moen er utdannet sosialøkonom og jobber som energianalytiker i et kraftselskap. Men på fritiden er han selvutnevnt delingsaktivist.

Han er opptatt av at nye tjenester som gir folk et alternativ til å eie ting har en viktig betydning for fremtiden, og er veldig opptatt av å være med å fronte disse og kjempe kampen mot de etablerte monopolene.

En effekt han har opplevd som aktiv utleier er å kunne investere i utstyr som er av høyere kvalitet, som har lengere levetid, noe som er veldig bra for miljøet.

Delingsaktivist

Jeg er veldig fascinert av delingsøkonomi og dens potensial, og jeg har eksperimentert med dette på flere plattformer. Og som analytiker og prognosemaker er det veldig tydelig at delingsøkonomi har en veldig stor betydning for fremtiden. Også den politiske delen av det hele er veldig spennende å følge med på, og hvordan etablerte interesser gjør alt de kan for å sabotere utviklingen.

“Jeg heier på de små nytenkerne som kjemper for sin plass i markedet.”

Spontan utleie

Noe av det vakre med at man kan leie ut spontant, ta med en passasjer på vei til jobben, du kan leie ut den ene bilen når du skal på hytta med den andre, eller leier ut hytta når du er hjemme, er at man sørger for at flere mennesker kan få tilgang til ressurser de ellers ikke har råd eller tilgang til. Alt via en knapp eller hjemmeside.

“Hvis en løsning er bedre enn en annen, så skal den vinne frem.”

Bilen til Pål kan leies på Leieting.no

Trygghet ved utleie

Siden alle leietakere og utleiere er registrert med navn, og man kan gi tilbakemelding, har man full oversikt over hvem alle er, og gjør at du kan stole på dem. Useriøse personer blir fort luket ut av systemet, og man slipper å oppleve situasjoner som kan være uheldige.

Tilhengeren til Pål er også en populær leieting

Utleie av alt fra verktøy til motorsykkel

På utleielisten min har jeg alt fra en vedkløver som er mye brukt av naboer og lignende, jeg har en bil med og uten tilhenger samt en EL-bil som er veldig fin og snerten.

Men en av tingene jeg leier ut som jeg har hatt god erfaring med er en motorsykkel, som er veldig godt egnet til både erfarne sjåfører samt de som er nye. Denne hadde jeg lenge lyst til å leie ut, men ingen andre ville la meg leie den ut.

Hos Leieting så har de en forsikring som tillater dette, så jeg mener at utleie av motorsykkel kan være en av de tingene Leieting kan ta mye markedsandel med.

3 gode grunner til utleie

Den viktigste grunnen er at du kan få råd til å kjøpe det du anskaffer deg. Hvis du for eksempel har tatt den enorme kostnaden der er å kjøpe seg en bil, så får du dekket igjen noe av det. Og omvendt, hvis du ikke har råd til det, så kan du leie istedenfor. Så leieløsninger er til fordel både for de som eier og ikke eier.

Miljø og samfunnskonsekvensene er også en god grunn da samfunnet har veldig godt av at det selges mindre, men mer av høyere kvalitet.

Den siste grunnen er at det er utrolig sosialt, man møter mange mennesker som man ellers ikke møter i sin hverdag. Jeg selv jobber med mye folk som er veldig lik meg selv, og da er det jo gøy å møte andre som jobber med noe helt annet som man kan høre spennende historier fra.

“Man møter folk som har et helt annet liv enn deg selv, men som har samme hobby.”

Pål Moen er selvutnevnt delingsaktivist

Tagger