Den forsvunne gifteringen – en ekte kjærlighetshistorie

Brukerhistorier 16. mars 2017

Olga Sergeeva er i Amsterdam på konferanse og forretningsreise når vi kontakter henne for å høre om den flotte kjærlighetshistorien og den forsvunne gifteringen hennes. Hun er nemlig en travel kvinne med et tett skjema, men hun vil gjerne fortelle hvordan det hele gikk til, først må hun få jobben unnagjort, og så skal hun komme tilbake til meg når hun får tid – og det gjør hun.

Olga, som opprinnelig er fra Saint-Petersburg i Russland, bor i Oslo, nærmere bestemt i en liten leilighet mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka. Her bor hun sammen med mannen sin som er født og oppvokst i en liten landsby ikke så langt fra Wien i Østerrike og deres to år gamle sønn.

Portrett av Olga

Det omreisende paret har vært sammen i over fem år og giftet seg i september 2014 i Østerrike, men de møttes i Norge, nærmere bestemt i Molde der de begge studerte. Det var god kontakt allerede ved første blikk og kjærligheten vokste seg stor underveis på deres felles reise som startet relativt raskt.

– Vi husker begge godt den dagen vi møttes for aller første gang. Det var på Høgskolen i Molde, og første skoledag. Vi ville begge utdanne oss innen logistikk og siktet mot en mastergrad. Min mann er åpen av natur og var i tillegg svært lysten på å reise rundt i Norge for å oppdage og bli bedre kjent med landet, så vi begynte tidlig med å dra på turer sammen, både små og hyggelige fotturer, og litt større turer etterhvert. Vi utforsket både marka og fjordene i området ved å farte rundt i hans VW transporter. Vi fant ut at vi kunne gjøre så mye mer morsomt sammen når vi var to, enn når vi var alene – vi likte rett og slett å være sammen som i et team, forteller Olga.

Ja, ting kan tyde på at logistikk har vært en rød tråd i forholdet helt fra starten av. Fra studievenner og turpartnere ble paret fort livspartnere – og selve frieriet fant sted på Hurtigruten Midnattsol.

Hvordan var bryllupet?

– Vi giftet oss på et slott i Østerrike. Selve seremonien foregikk på en av øyene i innsjøene i Alpene, og våre beste venner fra hele 11 land kom og delte opplevelsen med oss, så det var ganske fantastisk, forteller Olga med et lurt smil om munnen.

Og hvordan mistet du så ringen - og når?

– Jeg mistet ringen min i august 2016. Vi gikk på tur langs Alna-elven og fant oss et hyggelig sted for å ta oss en pause hvor vi la oss ned i gresset. Da vi skulle gå videre, ville jeg børste gresset av ryggen på min mann, og mens jeg børstet i vei, gled ringen av fingeren min og borte var den. Vi klarte ikke å finne den igjen i gresset.

Hvor lang tid gikk før du sjekket Leieting.no?

– Jeg hadde en idé om metalldetektor en god stund før jeg trodde at det kunne bli realisert. Så jeg begynte å søke på internett for å finne en detektor like før jul.
Olga smiler lurt og tilfører; -og ja, jeg takker Gud for at det ikke var noe særlig med snø denne vinteren, men for å svare kort på spørsmålet – det tok meg faktisk 5 måneder fra jeg mistet ringen til jeg fikk tak i en metalldetektor via Leieting.no.

Olga leter etter ringen sin. Metalldetektoren hun fikk leid via Leieting.no.

Og da må jo neste spørsmål bli; hvor lang tid brukte du på å finne ringen med metalldetektoren?

Olga svarer med latter i stemmen.

-Det tok meg mindre enn 5 minutter! Og da må jeg jo få nevne at jeg har ingen erfaring med å bruke detektorer. Dette var aller første gang, og fort gikk det, sier hun og smiler.

Hvorfor var det så viktig for deg å finne ringen i stedet for å kjøpe ny? Det ville sikkert mange andre ha gjort.

– Jeg er ikke så knyttet til ting, så jeg så på det hele mer som en «situasjon og en søken» - der jeg trengte å finne en riktig løsning. Men dette var altså før jeg fant ringen - for da jeg til slutt fant ringen min, følte jeg det som at en del av meg hadde vært tapt og nå var kommet tilbake til meg. Olga smiler lurt og det glimter til igjen i øyene.

– Det kan jo kanskje være noe med energiene rundt oss? Det er som om jeg føler meg sterkere og mer beskyttet med denne ringen på nå, så jeg er veldig glad for at jeg fant den, avslutter hun. For nå skal hun og familien på ferie og det med gifteringen på.


Metalldetektor

Metalldetektor - Garrett at gold

Metalldetektoren Garrett AT Gold brukes av "Skattegraverne" på National Geographic Channel!

Lei fra 250 kr per dag!

Tagger