Et nytt liv med delingsøkonomien

Gjesteinnlegg 27. mai 2016

Delingsøkonomien endrer måten vi kjøper og selger ting på. Men den kan også endre måten vi lever på.

Fleksibilitet og nye muligheter

Siden jeg ble ferdig med finansutdanningen min for syv år siden, har jeg jobbet i tradisjonelle kontoryrker med arbeidstid 8 til 16 (pluss overtid). Men om et par måneder er det slutt. For tre uker siden la jeg oppsigelsesbrevet på bordet, og i august reiser jeg og samboeren min til Las Palmas for å bo – og jobbe. Ingen av oss har fått jobb der nede, men betalte arbeidsoppgaver har vi likevel nok av.

Gjennom nettbaserte delingstjenester som f.eks. Upwork, kan programmerere, designere, skribenter og andre fagfolk dele sin kompetanse med betalingsvillige selskaper fra alle verdensdeler. Og da spiller det faktisk ingen rolle hvor du selv befinner deg.

Sigbjørn i Las Palmas

Det du trenger, når og der du vil

Derfor planlegger vi heller ikke å bli værende fast på Las Palmas. En rekke andre steder rundt om i verden er allerede pekt ut, og takket være delingstjenester som Airbnb og Workfrom er det enklere enn noensinne å finne steder å bo og jobbe fra, til en billig penge.

Hvis vi er heldige, finner vi også lokale utgaver av Leieting der vi kommer. Det kunne gitt oss tilgang til alt vi trenger, fra mopeder og båter til surfebrett og kajakk, uten at vi trenger å pakke mer enn en vanlig koffert.

Følelse av frihet

Muligheten til å leie fremfor å kjøpe gir en stor følelse av frihet – i hvert fall for meg. Det er naturligvis mange fordeler med fast bolig, fast jobb, egen bil og alle mulige eiendeler, men felles for dem alle er at de gjør meg litt mer bundet.

Å skalere ned er en deilig følelse, og takket være delingstjenester som Leieting trenger man ikke lenger være en anti-materiell hippie for å kvitte seg med alt man eier, og leve som en nomade. Du leier bare det du trenger, når du trenger det.

Følg gjerne nomadeeksperimentet mitt på Facebook, Twitter eller på bloggen The Nomad Experiment

Tagger

Sigbjørn Hovda

Ivrig bruker av delingstjenester og investor i Leieting.no. Jobber til daglig som frilanser innen kommunikasjon og markedsføring. Skal prøve ut tilværelsen som digital nomade fra og med høsten 2016.