Hvorfor eie når du kan leie?

Gjesteinnlegg 8. mai 2020

Er 2020 vendepunktet for forbruksmønsteret vårt? Er det nå det blir normalt å leie fremfor å eie?

Det sies at du bør eie det som stiger i verdi og leie det som faller i verdi. Foruten om boligen vår, kunst, noen få klokker og verdipapirer faller det meste av det vi eier i verdi fra den dagen vi har kjøpt det. Mye av det vi eier benytter vi også svært sjeldent og handles inn på impuls eller for enkelttilfeller. Selv om jeg selv bruker tjenesten som et klima og miljøtiltak er det nok det økonomiske aspektet som vil kunne få flere til å bli en del av delingsøkonomien. Om du forsøker å selge 4-5 år gamle ski beveger prisen seg ned mot null, men du trenger ikke leie ut mange ganger for å tjene inn mer enn eventuell salgspris. Det samme gjelder for leietaker som slipper et enormt verditap på f.eks toppturskiene vedkommende skulle bruke i påskeferien som i år ikke ble noe av.

Selv begynte jeg med Leieting (nå Hygglo) da jeg skulle ha en bordsag og jeg ikke kjente noen som hadde dette. Når jeg så hvor enkelt det var la jeg ut min egen lastesykkel sammen med andre ting som sykkelvogn, ski og baristatjenester. Spesielt lastesykkelen har vært en suksesshistorie og den leies ut til prisen av mellomstore biler. De fleste bruker den i 1-3 dager og den har vært brukt til flere filminnspillinger og dokumentarer. Den kan blant annet brukes innendørs med relativt lav vekt og uten utslipp. Mange har også valgt å prøve denne før de kjøper egen sykkel ettersom butikkene ofte ikke låner ut sykler over flere dager.  

Som miljøengasjert og en som kjemper for at vi må redusere forbruket vårt er tjenester som Hygglo en naturlig del av hverdagen. Den hjelper til med å få økt bruken av ting vi allerede eier og gir en utrolig bra tilgang på ting vi bare bruker en gang annethvert år. I tillegg er nok vi som tar del i delingsøkonomien en litt egen rase, det finnes bare fremoverlente, blide og serviceinnstilte folk.


Sjekk gjerne ut Thomas på Hygglo!

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.