Even tjener gode penger på verktøyet sitt

Brukerhistorier 13. feb. 2017

Even Mangset er tidligere håndverker, men jobber nå som selvstendig næringsdrivende i selskapet Smarthuset AS, hvor han skreddersyr innebygde tekniske løsninger til boliger.

I jobben hans er det viktig for han å ha tilgang til gode verktøy for å få gjennomført jobben ordentlig, derfor har han et privat lager med mye verktøy klar til bruk.

Even har vært en aktiv utleier siden Leieting startet, og har tjent gode penger på utstyr han allerede har liggende.

Hva leier du ut?

Jeg leier ut for det meste proffverktøy, som jeg har fra jobben min. Det hender at noe blir liggende i flere uker uten at jeg bruker det, så det blir på en måte død kapital i mellom jobbene mine.

Hvorfor leier du ut?

Mye av det jeg leier ut er batteridrevet, og da er det viktig at det blir brukt ofte for å holde batteriene i topp form. Og med å tjene litt penger på det, kan jeg også vedlikeholde eller ekspandere verktøyparken min.

Deler av verktøysettet til Even som kan leies på Leieting.no

Hvis jeg ser noe verktøy jeg har lyst på, kan jeg enkelt spare til det med å leie ut det jeg allerede har.

Har du leid ut mye?

Siden jeg startet å bruke Leieting, har jeg leid ut verktøy for til sammen nesten 5000 kr. Og som selvstendig næringsdrivende, kommer de pengene godt med, da de kan være med å dekke faste utgifter som strøm eller andre ting.

Sparer du inntektene til noe spesielt?

Jeg har ikke satt av pengene til noe spesielt enda, men for meg som er i gründerfasen er en ekstra inntekt veldig fint, eller at jeg har en verktøypark som betaler for seg selv.

Verktøyet er dekorert med egne klistremerker fra Leieting.no

Jeg er kanskje litt verktøydilla, men godt verktøy er nesten halve jobben.

Hvordan synes du det er å bruke Leieting?

Jeg synes det er en veldig bra tjeneste, og jeg får mye gode tilbakemeldinger fra de som leier. Det hender også at de som ønsker å leie spør meg som fagmann om hvilke verktøy de kan bruke til sitt prosjekt, og da setter de pris på at jeg veileder de i tillegg til at jeg leier de riktig utstyr.

Jeg synes det er veldig sosialt å møte alle man leier direkte til.

Bruker du Leieting selv hvis du trenger noe?

Jeg har ikke leid noe enda, men jeg har undersøkt der først flere ganger når jeg har prosjekter hvor jeg trenger utstyr, som jeg ikke har selv og som koster mye penger å kjøpe for å bruke en gang.

Jeg ser jo at Leieting er en bra tjeneste for både hobby og proff.

Er Leieting bra for miljøet og lommeboka?

Vi lever i et bruk-og-kast-samfunn, og det er jo ikke en heldig situasjon på lang sikt. Så hvis vi kan være flinkere til å utnytte oss av død kapital, og hvor folk kan dele på det de eier, vil det kunne være bra for miljøet og lommeboka til folk.

Even B. Mangset

Tagger