Myggen som suger lyd, ikke blod

Tips 18. okt. 2019

Når man hører ordet mygg tenker nok de fleste av oss på et lite, blodsugende insekt. Når vi derimot sier at du kan leie mygg på Hygglo er det ikke et insekt som leies ut, derimot en liten, bærbar mikrofon. Vi foretrekker det slik.

Myggmikrofonen, populært kalt en mygg, er en liten mikrofon som festes på en person. Mikrofonen blir ofte festet med en klype som festes på klærne, men det er også vanlig at den festes på kinnet nære munnen. Ledningen kan gjemmes av klærne og går enten til en trådløs sender eller direkte til en innspillingsenhet.

Ved bruk av en myggmikrofon har man stor frihet til å røre seg rundt på en scene, noe som gjør myggmikrofoner perfekte for blant annet tv, teater og offentlige taler på scene foran publikum. De er også populære hos Youtubere, da de er små, lette og bærbare (alle vloggeres drøm), og brukes ofte sammen med speilreflekskameraer og smarttelefoner. Les gjerne vårt blogginnlegg om Youtube-starter-kit hvor dette blir omtalt i mer detaljer.

Et par av våre favoritter

Røde SmartLav+ er en populær myggmikrofon for bruk med smarttelefon, med bra lydkvalitet. Selve mikrofonen er retningsuavhengig, noe som betyr at den plukker opp lyd fra alle vinkler. Dette igjen gjør mikrofonen veldig fleksibel i forhold til hvordan man fester den på kroppen.

Sennheiser MKE2-PC er kun 4 mm bred og vanntett, men har fantastisk lydkvalitet og egenskaper for redusering av bakgrunnsstøy. Denne mikrofonen passer bra for både innendørs og utendørs bruk. Den kommer derimot ikke med klype, men om du leier et Sennheiser kit burde dette komme med.

Disse og mange andre myggmikrofoner finnes til utleie på Hygglo. Ta en titt i vår myggmikrofonkategori og finn din favoritt for bruk i ditt neste prosjekt!

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.