Tingsvinnløftet

Nyheter 28. des. 2019

Tingsvinnløftet er en kampanje av Hygglo som består av å vise hvor enkelt det er for alle å gjøre små steg for å forminske sitt tingsvinn. Men hva er egentlig tingsvinn?

Tingsvinn er all tid som en ting ikke brukes.  Sannheten er at de fleste ting vi eier brukes veldig sjeldent, så tingsvinnet er veldig stort. Om vi skulle finne et sett å bli bedre på å bruke våre ting, skulle vi forminske behovet for nye ting. For eksempel om et borettslag kan dele på en boremaskin i stedet for at alle skal eie hver sin.

Tingsvinnløftet - hvordan vi begynner forminske vårt tingsvinn

Å forminske sitt tingsvinn gjør man ved å sørge for at man forminsker mengden ting man har liggende hjemme som sjeldent brukes.

Leie

Å leie er et av de beste settene å forminske sitt tingsvinn. Da bruker du en ressurs som allerede finnes og under den tid hvor du har tingen, så bruker du den antageligvis ganske mye. Det er helt enkelt veldig tingsvinnseffektivt å leie!

Selge

Ved å selge det du ikke bruke så ofte, gir du det muligheten for mer bruk hos noen som trenger det mer enn hva du gjør. Den personen får da mulighet å kjøpe brukt, i stedet for å må kjøpe noe nytt. Jo mer som finnes ute for gjenbruk, desto mer forminsker vi tingsvinnet.

Reparere

Ved å reparere en ting gir du det lengre liv og mulighet for mer bruk. Til slutt handler tingsvinnet om at saker skal brukes i timesvis under sin livstid. Forlenger vi da livslengden på gir vi tingen mulighet for å brukes mer.

Andre eksempel på hva man kan gjøre for å forminske tingsvinnet:

  • Leie ut de saker du har
  • Låne ting du bare trenger midlertidig
  • Resirkulere sånt som ikke lenger kan repareres eller brukes
  • Gi bort saker du ikke bruker

Med tingsvinnløftet vil vi  vise hvor enkelt det er å begynne forminske eget tingsvinn. Hvis vi kommer til rette med tingsvinnet, skaper vi en mer bærekraftig verden for mange generasjoner fremover. Bli med på reisen du også!

#tingsvinnløftet

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.