Utleie ble til full produksjon av ny dokumentar 🎬

Brukerhistorier 20. juni 2017

Alf-Jonny Sætre Berge fra Viking Productions er stadig på reisefot og er avhengig av godt utstyr. Han vet hvor vanskelig det kan være å få tak i riktig utstyr til riktig tid. I TV- og reklamebransjen, hvor Alf-Jonny arbeider, kan tidsfristene ofte være svært korte.

Hvordan fikk du høre om Leieting?

Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror jeg bare letet rundt på nettet etter en plass for utleie. Jeg leier nå ut litt av filmutstyret mitt; blant annet Blackmagic URSA, DJI Phanthom 3 Pro, Samyang-objektiv og forskjellig lydutstyr.

Hvorfor leier du ut?

Jeg leier ut fordi det har tatt meg lang tid å skaffe skikkelig utstyr til jobben, og med det kan jeg nå hjelpe andre som ved bruk av utstyret mitt kan lage flotte produksjoner. Jeg har sett at folk ved hjelp av utstyret mitt har laget fantastiske bilder og filmer. Jeg er stolt over å ha fått vært med på å hjelpe med til bare med noe så enkelt som å leie ut. Utstyret mitt leier jeg ut billig fordi jeg ønsker at flere skal få muligheten til å fortelle gode historier med høy kvalitet.

Hvorfor valgte du å bruke Leieting?

Jeg valgte tjenesten fordi vi deler den samme tanken. Alle trenger ikke alt. Deler vi på tingene vi eier kan vi både spare penger og redde miljøet.

Hva liker du best nå som du bruker tjenesten aktivt?

Leieting er lett å bruke og gir meg muligheten til å nå ut til mange mennesker. Jeg har møtt folk gjennom tjenesten som jeg i dag jobber med. En annen person jeg møtte skal jeg snart produsere en annen dokumentar med, stikkord er Afrika. Leieting har også vært veldig bra for fremtidige jobber, samtidig som det er et sted å leie ut utstyret mitt.

Hva bruker du pengene til?

Pengene har jeg brukt til litt forskjellig, men mest på nye prosjekter som kortfilmer og dokumentarer.

Hva leier du ut mest?

Det er nok dronen min. Den leier jeg ut rundt 3-4 ganger i måneden til faste og nye kunder.

Leier du selv ting på Leieting?

Ja, faktisk. Jeg filmet et duatlon en dag, og da trengte jeg et ekstra batteri til dronen min som jeg fikk leid fra en bruker på Leieting. Jeg har også leid litt annet, som støvsuger til å vaske sofaen og bilen min - noe som var utrolig kjekt.

Har du tips til andre som vil leie ut eller leie?

Leieting er en trygg tjeneste om du skal leie ut tingene dine. Jeg har aldri hatt problemer, verken med å leie det jeg trenger selv eller med å leie ut til andre. Alle er greie, og de som har leid av meg har alltid vært flinke og forsiktige med utstyret mitt. Og ikke nok med det, ved forsikring igjennom If Skadeforsikring er jeg forsikret dersom det skulle et uhell.

Profilen din er fylt med gode tilbakemeldinger

Det er veldig kjekt med gode tilbakemeldinger. Jeg har bare hatt kjekke folk å drive med siden jeg startet. Det er alltid fint å se at folk føler seg trygge, det gjør det hele ekstra hyggelig.

Hva synes du om delingsøkonomi - å eie eller leie?

Dette er et utrolig bra konsept som jeg selv har tenkt på lenge før det kom. Jeg ser mange med mye bra utstyr som trolig bare blir liggende ubrukt i boden eller som kun brukes 2-3 ganger i året. Det er nok av andre mennesker rundt oss som kunne hatt god nytte av alt som ligger og støver ned i boder og garasjer, og på loft og i kjellere. I en del tilfeller kan jo utstyret nesten nedbetales ved hjelp av utleie. Om flere deler utstyret sitt, så vil det utvilsomt lette hverdagen for mange. Det kan være at du plutselig trenger noe til en fest du skal arrangere, noe du ikke trenger ellers, og da er det godt mulig at noen andre har noe artig du kan leie for en billig penge. Slik får dere begge god nytte av det, og ikke minst – bedre for miljøet er det også.

Tagger