Sommerferie til havs

Ferietur i Norge 5. mars 2020

Verdt å tenke på før reisen

Planlegg turen
Legg opp til en tur som passer dine forutsetninger og erfaring. Det er lett å legge opp en plan for ferien med masse aktiviteter og havner å besøke, men grunnet skiftende vær- og vindforhold kan det være ekstra utfordrende å følge et stramt tidsskjema til havs. Prøv dermed å begrense dette og ta dere god tid på de ulike elementene, da får man en mye roligere og mindre stressende ferie å se fram mot.

Få en oversikt over gjestehavner på din rute. På nettsiden velihavn.no finner du en havne-database du kan søke i og hvor du finner informasjon om fasiliteter og severdigheter som finnes ved hver havn.

Bagasje
Pakk bagasjen i vesker eller sekker, da dette gjør det mye enklere å stue vekk i båten. En koffert er stor og klumpete, og kommer bare være i veien.

En meget viktig ting å huske på er redningsvest. Det skal finnes redningsvester for alle ombord, også firbeinte familiemedlemmer. Annet utstyr som er viktig å pakke med på tur er solkrem, solbriller og solhatt/caps, da solen har ekstra sterk effekt på sjøen på grunn av refleksjonene på vannet. Det er veldig lett å bli både solbrent og sjøblind til havs, så her er det viktig å beskytte seg.

Pakk med både badeklær og regnklær. Tjukke gensere kan også være godt å finne på kjøligere kvelder, mens vindjakker gjør susen når man øker tempo ute på åpent hav.

Aktiviteter så som vannski, wakeboard, fiske og brettspill forgyller turen og gjør den spennende og moro for hele familien.

Ute på bølgene blå

Når du først er ute på bølgene blå så er det viktig å holde seg oppdatert på værmeldingene. Vær og vind er helt avgjørende for om du kommer deg dit du skal eller ikke og det er viktig å være oppdatert på forholdene for sikkerheten til alle ombord.

God tur!


Lei det du trenger på Hygglo

På Hygglo kan du leie det meste du trenger for båtferien, alt fra motorbåt og seilbåt til redningsvester og vannski.


Referanser
https://www.dn.no/
https://velihavn.no
https://www.santanderconsumer.no/

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.