Staycation

Ferietur i Norge 10. mars 2020

Hva er en staycation?

En staycation er kort fortalt en ferie som man har hjemme eller i nærheten av hjemmet. Navnet er et sammensatt ord av de engelske ordene stay og vacation. Man skal få en slags feriefølelse selv om man er hjemme, så trikset er å planlegge ferien og legge opp den som du skulle om du reiste bort. En staycation er ikke det samme som å bli igjen hjemme og gjøre de samme tingene som du gjør alle andre dager i året. Er det ferie, ja da er det ferie!

Hva er fordelene med en staycation?

  • Kortere reisetid - Ingen barn som skriker "Er vi framme snart?".
  • Spar penger - Betydelig mindre reiseutgifter, få penger overs til annet!
  • Ingen tidsforskjell og dermed ingen jetlag - Det kommer bli så mye enklere å komme seg tilbake på jobb etter ferien.
  • Husdyr tillatt - En ferie hvor familiens firbeinte også får være med!

Tips for en vellykket staycation

Planlegg
Å gjøre en plan for sin staycation er viktig for å ikke havne i fellen hvor du bare føler at du driver rundt hjemme som vanlig. Planlegg aktiviteter dere kan gjøre i løpet av ferien, som for eksempel å oppleve nye ting i nærområdet.

Si nei til ting du ikke hadde gjort om du var bortreist
Dra ikke inn til jobben bare for at du er i nærheten eller ta på deg andre oppgaver du lett hadde sagt nei til dersom du var bortreist. Du er på ferie selv om du er hjemme.

Idéer til aktiviteter

  • Sightseeing i ditt nærområde.  Jeg vet av egen erfaring at man lett ser seg blind på ting rett foran nesen på seg og man prioriterer ikke å se de severdigheter som finnes i nærheten, for man tenker at man har all verdens tid til å se det når man har det rett rundt hjørnet. Dette resulterer altfor lett i at det aldri blir av. Da er det et helt perfekt tilfelle nå under din staycation!
  • Hvorfor ikke ta med hele familien på skattejakt? Geocaching fungerer slik at man ved hjelp av en GPS-mottaker skal finne “skatter” eller såkalte geocacher gjemt rundt i nærområdet. Dette er en morsom aktivitet for hele familien og best av alt - det er helt gratis!
  • Om det arrangeres festivaler eller markeder i byen ta turen dit. Er det ingen slike i nærheten, hvorfor ikke arrangere det selv i hagen? Lei en popcornvogn og et hoppeslott, sett på herlig sommermusikk på soundboksen og sleng noe godt på grillen. Inviter naboene og ha en toppen dag utendørs.
  • Pakk piknikkurven full av herlige godsaker og ta turen til nærmeste park. Kombiner det med en sykkeltur gjennom byen.  
  • Hva med en telttur... i hagen! Pakk med telt, soveposer og liggeunderlag og ta med familien på telttur. Det beste med å telte på staycation er at man ikke trenger å bære pakningen langt og kan dermed unne seg litt ekstra luksus som for eksempel noen store, myke puter og en lampe (dra strøm ut med en skjøteledning).

Lei det du trenger på Hygglo

På Hygglo kan du leie det meste du trenger for en helmaks staycation, alt fra hoppeslott, sykkel, el-scooter og popcornmaskin til telt, høyttalere og brettspill.

Tagger

Renate

En glad trønder som elsker å skrive, fotografere og spre latter og glede.